Jens Ferke *
(Omkr 1330-1406)
Inge Frost Lange *
(Omkr 1332-1400)
Inge Jensdatter Ferke *
(Omkr 1355-1414)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Peder Mortensen Galskytt *

Inge Jensdatter Ferke *

  • Født: Omkr 1355, Strandby, Aalborg, Danmark
  • Ægteskab (1): Peder Mortensen Galskytt * omkring 1374 i Viborg, Viborg, Danmark
  • Død: 1414, Hellum, Hjørring, Danmark about age 59

  Generelle notater:

Jens Færkes datter blev født på Strandbygaard og gift omkring 1374 i Viborg med Peder Mortensen Galskyt. (Kilde: Richard Fred Vincent.)

9. Inge Jensdatter Ferke, død 1414 i Hellum.
Vidne at afdøde Inge Ferkes på Hellum herredsting have skødet alt sit gods i Hellum og Hindsted herreder til Jens Nielsen af Visborg, der senere sammesteds skødede det til Peder Mortensen, som igen oplod det til dronning Margrete.
Vidisse 15. apr. 1414 på dansk i rigsarkivet.
Vi Jakob Kirt, Jon Viffertsen, Jens Ged, Niels Ovesen, Jen s Svan, Jakob Iversen, Lars Hvas og Esbern Langmose hilser alle, der ser dette brev eller hører det blive læst, evindelig med Gud. Alle nulevende og fremtidige skal vide, at det til overflod og i sandhed er os vitterligt, at hustru Inge Ferkes - Gud have hendes sjæl - fremstod på Hellum herred sting og skødede, oplod og indrømmede til Jakob Mogensen på Jens Nielsen af Visborgs vegne alt sit gods i Hellum herred og i Hindsted herred, nemlig i Sejlstrup sogn, i Fræer sogn og i Gerding sogn samt hvor det end ligger i de fornævnte herreder, både bebygget og øde med alle tilliggender, agre, enge, skove, græsgange, fiskevande, vådt og tørt uden undtagelse og overdrog før omtalte Jakob Kirt det til fornævnte Jens Nielsens nytte til evig besiddelse. Desuden vidner vi med dette fornævnte brev, at før omtalte Jens Nielsen af Visborg fremstod på samme Hellum herredsting sidenhen og skødede den hæderlige mand Peder Mortensen det fornævnte gods hver enkelt del deraf, som er nævnt ovenfor, hvor det end er beliggende i før omtalte herreder med alle tilliggender, og indrømmede ham det til evig besiddelse samt bekendte at have oppebåret fuld betaling af ham for det fornævnte gods. Fremdeles er det fuldstændigt vitterligt for os alle, at fornævnte Peder Mortensen skødede, afhændede og oplod alt det fornævnte gods, som nu er omtalt i dette brev, uden undtagelse til vor nådige frue, dronning Margrete til evig besiddelse, og anerkendte, at han havde oppebåret fuld betaling af hende derfor, så at han var fuldt ud tilfreds. Til vidnesbyrd herom lader vi vore segl blive hængt herunder. Givet i det Herrens år 1406, lørdagen efter Kristi legemsfest.


Inge blev gift med Peder Mortensen Galskytt *, søn af Morten Pedersen Galskytt * og Fru Morten Pedersen Galskyt *, omkring 1374 i Viborg, Viborg, Danmark. (Peder Mortensen Galskytt * blev født omkring 1350 i Bidstrup, Randers, Danmark og døde efter 1410 i Moldrup, Rinds Herred, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet